28 augusti 2020
19:45

Djurgårdens IF FF 2

Referat: Saltsjö-Boo IF Svart - Djurgårdens IF FF 2

Nu börjar det bli tradigt att rapportera och knappa förluster i matcher där vi ägt spelet under långa stunder och verkligen förtjänat ett annat resultat. Men, fotboll är nu en gång för alla ett spel där det lag som gör flest mål vinner. Kvällens match inleddes mycket bra och tjejerna tog snabbt kommandot. Ganska snart kom också ledningsmålet när Ida smekte fram en underbar passning som friställde Sofie An. Sofie kunde behärskat skjuta in 1-0 lågt i mål. Vi fortsatte spela bra och skapa chanser och undertecknad skrek i högan sky när det från kanten såg ut som att Edda dunkat in bollen högt i mål från långt håll. Tyvärr var det en synvilla och bollen gick över. I mitten av halvleken tappade vi initiativet och Saltsjö-Boo flyttade upp spelet. De skapade dock inte så mycket förrän de förvaltade en hörna från höger och kvitterade i röran framför Felicia. Mot slutet av halvleken tog vi återigen kommandot och skapade flera halvchanser. Snöpligt nog kom Saltsjö-Boo fram i en kontring just före pausvilan där deras spelare blev fri med Felicia och gjorde inget misstag, 1-2. I andra halvlek dominerade vi fullständigt spelmässigt men förmådde inte riktigt att skapa de allra vassaste chanserna. Lite symptomatiskt skapade Saltsjö-Boo tre jättelägen vid snabba omställningar. En boll gick utanför och Felicia gjorde fantastiska räddningar på de två övriga. Trots ett enormt tryck och flera farligheter lyckades vi inte kvittera. Nya tag på söndag.